’Tvoj nasmešek mi da pospešek’

 Tekaško prireditev Naš tek že več let organizira CUDV Radovljica. Po dveh letih ’koronskega’ predaha je na današnjo sončno soboto na Gorenjsko privabila 65 teka in druženja željnih tekačev z vseh vetrov, ki se zavedajo pomena zdravega življenjskega sloga. Prireditev je bila letos še nekoliko bolj svečana, saj je potekala pod častnim pokroviteljstvom  predsednika Republike Slovenije, gospoda Boruta Pahorja, prav tako pa smo bili počaščeni, da je vlogo štarterja sprejel župan Radovljice, gospod Ciril Globočnik.

Tekmovanje so otvorili najmlajši s tekom na 250m in vsem pokazali svojo tekaško moč. Najhitrejši so bili, v vseh treh kategorijah, otroci iz ekipe Tečemo z nasmehom. En krog okoli Centra, to je 250m, je najhitreje pretekla Ana Bevc, ki je v manj kot minuti premagala zahtevano razdaljo. Na 500m progi je prva prečkala ciljno črto Gaja Bevc, na najdaljši, 1500m dolgi preizkušnji pa so noge najhitreje nesle Gala Bevca.

Tekmovanje za odrasle je potekalo v petih starostnih kategorijah. Na stopničke je med moškimi tekmovalci najhitreje pritekel Mulej Janez iz AK Radovljica, ki je najdaljši, 6,7 km dolg kros tek, premagal v pičlih 23 minutah in 19 sekundah. S tem časom je postavil tudi nov rekord proge in postavil visok izziv tekačem v naslednjem letu.  Med ženskimi  predstavnicami je bila prva na cilju Špela Bevc s časom 35 minut in 30 sekund.

Prav poseben del dogodka pa je tek z vozički. Le ta vsako leto riše nasmehe na obraze tekmovalcev in njihovih spremljevalcev. V tej kategoriji je bilo 13 tekmovalcev s spremljevalci. Prav vsak od njih si zasluži medaljo. A najhitreje sta ovinke okoli Centra ’krivila’ Blaž Kelvišar in Ana Omejc Fijavž.

Medalje in priznanja sta najhitrejšim podelila direktorica CUDV Radovljica dr. Irena Ceglar in hokejist Miha Logar, za dobro voljo in energijo pa sta poskrbela naš glasbeni DJ, Tadej Kramberger in energije polna pevka Senta Štern Mavsar.

Prireditev so nam omogočili naslednji sponzorji: Barjans, Avtohisa Kadivec, Pustolovski park Bled, Masel d.o.o., Joma, Eletkro klima Kalan d.o.o., Ludus Beach Park Ljubljana, Pgd Radovljica, Klemen Dolenc s.p., Oblikovanje Alea, Kamp&Park Šobec in Agrarna skupnost Bodešče.

Veseli nas, da tekaška prireditev Naš tek postaja tradicionalni dogodek v radovljiški občini z okolico, vsi srčni udeleženci pa s svojo voljo in pozitivno energijo, dajejo najboljšo potrditev našemu sloganu »Tvoj nasmešek mi da pospešek«. Na koncu bi se želeli najlepše zahvaliti prav vsem, ki so kakor koli pomagali, da je za nami še en, uspešno izpeljan tekaški dogodek.

Rezultate si lahko pogledate na spodnji povezavi:

https://www.cudv-ml.si/wp-content/uploads/2022/06/rezultati_na%C5%A1_tek_2022.pdf

Druge novice

Javni razpis za vzpostavitev stanovanjske skupine za osebe mlajše od 65 let

Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa, Radovljica obvešča lastnike nepremičnin, da na področju...

Javni razpis za vzpostavitev stanovanjske skupine za osebe mlajše od 65 let

Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa, Radovljica obvešča lastnike nepremičnin, da na področju...

Naš tek v slikah

Oglejte si utrinke Našega teka na videoposnetku in fotografijah:    

Naš tek 2023

Danes je pred našim centrom, CUDV Radovljica, potekal že tradicionalni deseti tekaški dogodek »Naš tek«,...

6. NAŠ TEK

V letošnjem letu naša ustanova organizira jubilejno 10. tekaško prireditev. Štirikrat smo priredili Langusov tek...

POVABILO K ODDAJI PONUDBE STORITVE PREHRANE

S klikom na spodnjo povezavo se odpre povabilo. Povabilo k oddaji ponudbe storitve prehrane

PRAZNOVANJE 70. OBLETNICE – PREDSTAVITEV PROGRAMOV

Ob praznovanju 70. OBLETNICE našega zavoda smo pripravili nekaj predstavitvenih posnetkov naših programov, ki si...

NOVOLETNI BAZAR

NOVOLETNI BAZAR  V sredo, 7.12., prirejamo novoletni bazar. Naši učenci in odrasli uporabniki so skupaj...

70. OBLETNICA CUDV RADOVLJICA

1. decembra smo s slavnostno prireditvijo obeležili 70. obletnico našega centra. Kulturne točke smo prepletli...

Povabilo na slavnostno prireditev

Vljudno vas vabimo na praznovanje 70. obletnice Centra za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica.  Slavnostna prireditev...
Meni