1. DOBRODELNA ADVENTNA VEČERJA V SODELOVANJU Z VILO PODVIN

V CUDV Radovljica bomo odslej naše zahtevnejše likovne in grafične izdelke ter umetnine predstavljali s skupnim imenom – Biseri. Prvič smo jih predstavili na 1. dobrodelni adventni večerji za dušo in telo z biseri posebne sorte v Vili Podvin z vrhunsko ekipo chefa Uroša Štefelina.

Skupaj z našimi varovanci pod mentorstvom magistra slikarstva Matjaža Arnola v CUDV Radovljica že vrsto let izdelujemo zahtevnejše likovne in grafične izdelke. To so umetnine, ki so izjemne in edinstvene, prav tako kot naši varovanci. Zato želimo, da postanejo bolj prepoznavne in bolj cenjene.

V ta namen smo oblikovali lastno blagovno znamko in ti izdelki so postali naši Biseri, ustvarjeni z ljubeznijo. Naša blagovna znamka umetnin varovancev je prva tovrstna blagovna znamka v Sloveniji. V prav vsakem kupcu želimo že z njeno podobo vzbuditi občutek, da je naredil nekaj več za skupnost.

Te umetnine – slike, grafike ter dekorativne, uporabne in drobne izdelke iz gline – smo kot blagovno znamko Biseri prvič predstavili v soboto, 3.decembra 2016 na 1. dobrodelni adventni večerji za dušo in telo z biseri posebne sorte v Vili Podvin.

Na delavnicah smo izdelali unikatno keramiko, iz katere so bile jedi postrežene.  Izjemna ekipa naših varovancev in ekipa vrhunskih kulinaričnih mojstrov Uroša Štefelina iz Vile Podvin pa sta skupaj oblikovali tudi adventne jedi, ki so bile na jedilnem listu dobrodelne večerje.

Druge novice

Obisk starostnikov v Domu Janka Benedika

V ponedeljek, 02. 12. 2019, je skupina učencev pod budnim očesom mentoric obiskala starostnike Doma...

Projekt ETZO

Evropski teden zmanjševanja odpadkov je projekt Evropske unije, namenjen preprečevanju nastajanja odpadkov. Letos je potekal...

Dobrodelna večerja

V torek, 26. novembra je v hotelu Astoria na Bledu potekala dobrodelna večerja, kot  znak...

24. Ljubljanski maraton

Zadnjo nedeljo v mesecu oktobru smo se tradicionalno, že šestič zapored, udeležili Ljubljanskega maratona. Prireditve...

Tradicionalni slovenski zajtrk

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki...

Kostanjev piknik

Jesen je tu in s seboj je prinesla svoje gozdne zaklade, ki jih vsi mi...

Tiskovna konferenca ob Dnevu oživljanja 2019

V Ljubljani je potekala tiskovna konferenca ob svetovnem dnevu oživljanja, ki ga obeležujemo 16. oktobra...

Mlada bukev

Pred centrom smo posadili mlado bukev. Prejeli smo jo na konferenci v Laškem ob podelitvi...

Eko šola – Eno drevo, en svet

V ponedeljek, 23.9. 2019 smo se udeležili podelitve priznanj ob zaključku projekta »Eno drevo. En...

RECEPT MESECA – SOLATA Z LUBENICO

Sestavine : – 1 lubenica – glava solate ledenka – 200g feta sira – 1...
Meni