Splošna obvestila

24.12.2020

Spoštovani svojci in prijatelji,

danes je rdečo cono v našem zavodu zapustil še zadnji ozdravljeni uporabnik, v praznične dni tako vstopamo brez pozitivnih uporabnikov. Držimo pesti, da tako ostane čim dlje. Glede obiskov vas vljudno prosimo, da se vnaprej najavite in dogovorite. Glede odhodov domov in glede prihodov nazaj v naš center velja, da vsak prihod nazaj individualno obravnavamo v posvetu s koordinatorji in po potrebi epidemiologi. Verjamem, da bomo uspešni pri iskanju rešitev za vsakega posameznika posebej. V tem prazničnem času se vam želim zahvaliti za vso zaupanje, razumevanje in sodelovanje, katerega ste nam namenili v zadnjih mesecih. Skupaj smo zmogli premagati veliko izzivov, katere je pred nas postavila zahtevna situacija. Za uporabnike, ki bodo praznike preživeli med nami, bomo poskrbeli, da bo vzdušje prijazno, domačno in praznično. Vsem vam pa želim mirne, prijazne praznične dni in vse dobro v novem letu, ki je pred nami.

Srečno in zdravo!

Irena Ceglar s sodelavci


14.12.2020

Veseli smo, da so izzivi in naloge, ki jih pripravljamo vsak teden, dobro sprejeti.  Po vaših odzivih sodeč velika večina uporabnikov doma in v bivalnih ter stanovanjskih enotah pri tem zelo aktivno sodeluje.

Program VDC že ves čas izvajamo z  zagotovitvijo t.i. podpore uporabniku na daljavo. Glede na epidemiološko situacijo bomo v skladu z navodili našega ministrstva program VDC še naprej izvajali na različne načine, pri čemer bomo v prvi vrsti izhajali iz uporabnikovih potreb po obravnavi, podpori oziroma oskrbi.

V kolikor bi pri tem potrebovali še druge poti in načine izvedbe nas pokličite, da se dogovorimo. Izjemoma zaradi aktualnih razmer in potreb uporabnikov so možni  tudi obiski na domu kot dopolnitev t.i. podpore na daljavo ob upoštevanju vseh preventivnih in higienskih ukrepov ob obisku ter uporabi osebne varovalne opreme

Za nujne primere bomo zagotavljali nujno varstvo. V primeru, da ga potrebujete, nas lahko kadarkoli pokličete ali pišete na mobilni telefon: 031 686 079 ali e-naslov: vdcradovljica.obvestila@cudv-ml.si. 

Za vse uporabnike, ki so vključeni v IVO program pa v skladu s priporočili ministrstva  zagotavljamo t.i. nujno varstvo in podporo na daljavo na lokaciji 16-urne institucionalne nastanitve uporabnika.

_____________________________________________________________________________________________

11.12.2020

Spoštovani starši in skrbniki,

vstopili smo v mesec december, ki je po navadi obarvan z veseljem, upanjem in dobrimi željami. Letos si vsi še posebej želimo, da nam praznični čas prinese optimizem in upanje, da se življenje čimprej normalizira.

Sporočamo vam, da je delo v neki meri še vedno organizirano po conah, katere pa se predvideno z naslednjim tednom sprostijo. Še vedno velja, da vas o pozitivnih primerih okužbe COVID-19 pri uporabnikih individualno obveščamo. Uporabniki se dobro počutijo  in veseli nas, da jih je veliko okužbo že prebolelo brez hujših simptomov.

Na nas se obračate predvsem z vprašanji glede odhodov vaših otrok domov in posledično vrnitev nazaj, predvsem vas zanima kako bo med prazniki. Na podlagi trenutnih razmer in priporočil bodo uporabniki ponovno lahko odhajali domov in se vračali nazaj v naše varstvo. Pogoji za prehajanje so ustrezna epidemiološka slika in upoštevanje vseh priporočil za preprečitev širjenja okužbe COVID-19. Individualno se bomo z vami dogovarjali o vaših potrebah in željah.

Obveščamo vas, da omogočamo obiske v skladu z navodili ministrstva ter priporočili NIJZ. Vašo željo po obisku bomo individualno obravnavali. Obiski morajo biti vnaprej dogovorjeni. Prosim, da za več informacij ter dogovore v zvezi z obiskom kontaktirate socialno delavko Petro Hafnar na mail socialnadelavka@cudv-ml.si ali na telefon 04/537 02 15 (Petra Hafnar, socialna delavka).

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in potrpežljivost. Še naprej se bomo trudili, da boste o vsem redno obveščeni in da bo življenje v centru potekalo čimbolj normalno.

Vsem skupaj želim vse dobro in da ostanemo zdravi.

Alenka Rožič

Vodja IVO

 

 

 

 

Velikost pisave
Nastavitev kontrasta.
Meni