Splošna obvestila

Radovljica, 7.1.2022

Obveščamo vas, da smo včeraj, 6.1.2022, prejeli pozitiven izvid PCR testa za uporabnico v bivalni enoti Bela. Ostali uporabniki so bili na testu negativni. Vzpostavili smo rdečo in sivo cono. Še naprej upoštevamo ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe.

Trenutno obiski v BE Bela niso dovoljeni.

Obiski v Centru in drugih enotah potekajo po predhodnem dogovoru in ob izpolnjevanju PCT pogoja. Omejeni so na eno zdravo osebo za obisk enega uporabnika.

Vse dobro in ostanimo zdravi.

 

_____________________________________________________________________________________________________________

 Radovljica, 21.12.2021

OBVESTILO O OMEJENEM IZVAJANJU PROGRAMA V  ENOTI  VDC RADOVLJICA

Spoštovani starši in skrbniki,

kljub vsem preventivnim ukrepom, so se nam  v zadnjih dneh pojavile posamezne okužbe. Trenutno imamo potrjene tri okužbe. Zato smo včeraj preventivno s hitrim antigenskim testom testirali vse uporabnike in vse zaposlene. Pri osmih osebah je test pokazal pozitiven rezultat, nekateri uporabniki pa so že pred tem ostali doma. Nekaj jih ima posamezne znake, ki bi so lahko povezani z običajnim virusnim obolenjem ali z okužbo s Covid-om. Vsem tem svetujemo, da opravite hitre teste na 48 ur (lahko tudi na 24 ur).

Po dobljenih PCR rezultatih vseh sumov na okužbo, vas bomo skrbnike tistih uporabnikov, ki niso cepljeni in so bili v rizičnem stiku obvestili, ker bodo napoteni v desetdnevno karanteno.

Za preprečitev nadaljnjega širjenja okužbe smo sklenili, da bomo do vključno 24.12.2021 storitev izvajali v omejenem obsegu-nujno varstvo. V tednu od 27.-31.12.2021 pa imamo enoto zaprto zaradi načrtovanega kolektivnega dopusta, tudi v tem času zagotavljamo nujno varstvo.

Za uporabnike bivalnih in stanovanjskih skupin bo prilagojena storitev potekala na lokaciji bivanja. Za vse uporabnike, ki prihajajo v program od doma in potrebujejo nujno varstvo, nas lahko obvestite na telefon 031 686 079 ali na e-naslov: vdcradovljica.obvestila@cudv-ml.si. Na teh kontaktih bomo dosegljivi tudi za strokovno podporo na daljavo in stik z nami, če boste kar koli potrebovali v tem času.

Prosimo vas, da nas obvestite o vseh spremembah stanja pri vas (morebitni pozitivni rezultat).

Delamo na tem, da preprečimo širjenje okužb in vsem zagotovimo lepe in mirne praznične dni. Verjamemo, da po novem letu nadaljujemo na običajen način.

 

 

Velikost pisave
Nastavitev kontrasta.
Meni