Dobrodelna večerja

V torek, 26. novembra je v hotelu Astoria na Bledu potekala dobrodelna večerja, kot  znak dobrega sodelovanja in povezanosti Visoke strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled in Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica. Center se v okviru programa »Biseri« povezuje z različnimi partnerji, ki omogočajo vključevanje uporabnikov v običajno delovno in življenjsko okolje. Tako se uporabnica centra iz enote VDC Radovljica že dalj časa redno vključuje v delo v slaščičarski delavnici v hotelu Astoria. Skupaj z njo so oblikovali tudi unikatno slaščico in jo po njej poimenovali » Sandrini srčki«.  Nekaj uporabnikov pa v času poletne sezone v omenjenem hotelu pomaga pri čiščenju sob. 

Večer se je odvil ob izbranih okusih kuharskih mojstrov Davorja Družinca (Hotel Astoria Bled), Uroša Štefelina (Vila Podvin) in Roberta Kristana (Hit Alpinea). Šefi vseh treh kuhinj so skupaj z uporabniki Centra za usposabljanje, delo in varstvo tudi predstavili medsebojno sodelovanje in povezovanje.  Jedi so poleg natakarjev stregli uporabniki centra. Dobrodelna večerja se je zaključila z dražbo izbranih umetnin iz zbirke »Biseri«, ki so jih za ta večer pripravili uporabniki pod mentorstvom magistra slikarstva Matjaža Arnola.  Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu peči za glino in nadaljnjemu usposabljanju in zaposlovanju uporabnikov CUDV Radovljica.

Druge novice

Obisk starostnikov v Domu Janka Benedika

V ponedeljek, 02. 12. 2019, je skupina učencev pod budnim očesom mentoric obiskala starostnike Doma...

Projekt ETZO

Evropski teden zmanjševanja odpadkov je projekt Evropske unije, namenjen preprečevanju nastajanja odpadkov. Letos je potekal...

Dobrodelna večerja

V torek, 26. novembra je v hotelu Astoria na Bledu potekala dobrodelna večerja, kot  znak...

24. Ljubljanski maraton

Zadnjo nedeljo v mesecu oktobru smo se tradicionalno, že šestič zapored, udeležili Ljubljanskega maratona. Prireditve...

Tradicionalni slovenski zajtrk

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki...

Kostanjev piknik

Jesen je tu in s seboj je prinesla svoje gozdne zaklade, ki jih vsi mi...

Tiskovna konferenca ob Dnevu oživljanja 2019

V Ljubljani je potekala tiskovna konferenca ob svetovnem dnevu oživljanja, ki ga obeležujemo 16. oktobra...

Mlada bukev

Pred centrom smo posadili mlado bukev. Prejeli smo jo na konferenci v Laškem ob podelitvi...

Eko šola – Eno drevo, en svet

V ponedeljek, 23.9. 2019 smo se udeležili podelitve priznanj ob zaključku projekta »Eno drevo. En...

RECEPT MESECA – SOLATA Z LUBENICO

Sestavine : – 1 lubenica – glava solate ledenka – 200g feta sira – 1...
Meni