ŠPORTNIKI CUDV RADOVLJICA S KOLAJNAMI Z ZIMSKIH SVETOVNIH IGER SPECIALNE OLIMPIJADE

V Center za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica so se vrnili štirje športniki, ki so pretekli vikend zaključili tekmovanja na zimskih svetovnih igrah Specialne olimpijade. Anja Kuhar, Tadej Kramberger, Barbara Peterka in Nace Mencinger so med 3.000 športniki iz 110 držav dosegli izjemne uvrstitve, skupaj so prejeli kar šest kolajn.

Od 14. do 25. marca 2017 so v Avstriji v  Schladmingu, Ramsau in Grazu organizirali zimske svetovne igre Specialne olimpiade. Slovensko delegacijo je zastopalo 18 športnikov, ki so tekmovali v treh različnih športih: alpskem smučanju, teku na smučeh in krpljanju.

Na podlagi rezultatov z državnih tekmovanj so se v slovensko ekipo uvrstili štirje športniki CUDV Radovljica. Tekmovali so v ekipi CUDV Radovljica in ekipi Sožitje Radovljica.V alpskem smučanju sta tekmovala Tadej Kramberger, ki je dosegel četrto mesto v veleslalomu, Anja Kuhar je v superveleslalomu dosegla tretje mesto. Nace Mencinger je v teku na smučeh zablestel na najvišji stopnički v štafeti 4 x 1 km in na tretji stopnički v kilometrski preizkušnji v prosti tehniki. Barbara Peterka pa je v krpljanju zasedla drugi mesti na 400 metrov in v štafeti 4 x 400 metrov. V krpljanju na 200 metrov je dosegla tretje mesto. V ekipo je bil kot trener krpljanja izbran Jure Vajs, športni pedagog CUDV Radovljica.

Slađana Anderle, direktorica CUDV Radovljica, je ob sprejemu športnikov poudarila: »Resnično ponosni smo na naše športnike. Stalno gibanje in vzdrževanje telesne pripravljenosti je naša vrednota. Ponovno smo dokazali, da z dobrim vodenjem lahko dosegajo vrhunske rezultate na svetovni ravni.«

Tudi športniki so izrazili svoj ponos. Poudarili so, da so za njimi ne le odlični športni dosežki, temveč tudi izjemna doživetja in izkušnje, ki jih lahko ponudi le svetovni dogodek. S tem so potrdili, da ne štejejo le stopničke temveč tudi možnost in priložnost, da se takih iger udeležiš. Zaključek in posebno veselje pa je bil tudi nacionalni sprejem, ki je bil v torek v Mariboru. Na njem jih je presenetila celo Ilka Štuhec. Čeprav so se komaj zaključile svetovne zimske igre v CUDV Radovljica že načrtujejo nove podvige na športnem področju. Med drugim bodo organizatorji Regijskih letnih iger Specialne olimpiade Slovenije ter že tretjič lastne tekaške prireditve imenovane Naš tek.

CUDV RADOVLJICA NA FESTIVALU TANTADRUJ

Člani gledališke skupine CUDV Radovljica smo se udeležili 4. srečanja gledaliških skupin oseb z motnjami v duševnem razvoju. Festival Tantadruj je potekal v Centru kulture Španski borci v Ljubljani.

Predstavili smo se z gledališkim prizorom Vaje. S šaljivimi dialogi in recitacijo Urške Andreja Rozmana - Roze smo gledalce zabavali in jih nasmejali. Spodbudili pa smo jih tudi k razmišljanju, kaj jim je pomembno, kako ravnajo v svojem življenju in po kakšnih vrednotah živijo.

Člani gledališke skupine CUDV smo se na Tantadruju prvič predstavili z novim imenom – Biser. To pa zato, ker smo decembra dobili novo blagovno znamko za svoje izdelke: Biseri, ustvarjeni z ljubeznijo. To so  izdelki, ki jih ustvarjamo iz gline, blaga in umetniške slike. V naši skupini pa ustvarjamo z besedami, ravno tako z ljubeznijo. Zato je naše ime Biser.Želimo si, da bi lepoto, raznolikost in dragocenost naših Biserov prepoznalo čim več ljudi. V veselje nam je, da naši Biseri živijo v vašem vsakdanu.

1. DOBRODELNA ADVENTNA VEČERJA V SODELOVANJU Z VILO PODVIN

Skupaj z našimi varovanci pod mentorstvom magistra slikarstva Matjaža Arnola v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica že vrsto let izdelujemo zahtevnejše likovne in grafične izdelke. To so umetnine, ki so izjemne in edinstvene, prav tako kot naši varovanci. Zato želimo, da postanejo bolj prepoznavne in bolj cenjene.

V ta namen smo oblikovali lastno blagovno znamko in ti izdelki so postali naši Biseri, ustvarjeni z ljubeznijo. Naša blagovna znamka umetnin varovancev je prva tovrstna blagovna znamka v Sloveniji. V prav vsakem kupcu želimo že z njeno podobo vzbuditi občutek, da je naredil nekaj več za skupnost.

Te umetnine – slike, grafike ter dekorativne, uporabne in drobne izdelke iz gline – bomo kot blagovno znamko Biseri prvič predstavili v soboto, 3.decembra 2016 na

1. DOBRODELNI ADVENTNI VEČERJI ZA DUŠO IN TELO Z BISERI POSEBNE SORTE v Vili Podvin.

Na delavnicah CUDV Radovljica smo izdelali unikatno keramiko, iz katere bodo jedi postrežene.  Izjemna ekipa naših varovancev in ekipa vrhunskih kulinaričnih mojstrov Uroša Štefelina iz Vile Podvin pa sta skupaj oblikovali tudi adventne jedi, ki so na jedilnem listu dobrodelne večerje.


PRAZNIČNI BAZAR 2016

Tudi letos vas pričakujemo na Prazničnem bazarju, ki bo v četrtek, 1.12. 2016, ob 19.uri, v Baročni dvorani radovljiške graščine. Ustvarjalci našega Centra vam bodo ponudil kulturni program, Bisere posebne sorte in Okuse Rado´lce. Vstopnice po ceni 15€ si lahko rezervirate na telefonski številki 04 537 02 13 ali po elektronski pošti na naslov info@cudv-ml.si. Del vstopnine lahko unovčite ob nakupu unikatnih daril. Dobrodošli!

 


NAŠI SPONZORJI

 

1. POSVET SKUPNOSTI VARSTVENO DELOVNIH CENTROV SLOVENIJE

Na 1. posvetu Skupnosti varstveno delovnih centrov Slovenije z naslovom »Premiki v glavah in sistemu« smo sodelovali s prispevkom in kulturno točko Mala princesa. Prispevek si lahko ogledate tukaj.

 

FACEBOOK

Odslej naše dogodke lahko spremljate tudi na facebook strani CUDV Radovljica.

CERTIFIKAT DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

 

Vključili smo se v svetovalno revizijski postopek pridobivanja certifikata Družini prijazno podjetje. Revizijski svet Ekvilib inštituta  nam je tako 30.9. 2014 podelil osnovni certifikat Družini prijazno podjetje. Certifikat je dolgoročen svetovalni postopek, ki zagotavlja pozitivne učinke, ki segajo preko usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja, in odraža konkurenčne prednosti za podjetje ter dolgoročne učinke za družbo.  Učinki družbeno odgovornega upravljanja s človeškimi viri niso le kratkoročni in trenutni, temveč prinašajo dolgoročne, pozitivne rezultate. V postopek smo se vključili, ker se zavedamo svoje družbene odgovornosti in vpliva ter informacij, ki jih s poslovanjem sporočamo svojim zaposlenim ter ostalim deležnikom. Zavedamo se, da je naše uspešno delo odvisno od vsakega posameznega zaposlenega, njihovo zadovoljstvo in pripadnost pa sta bistvenega pomena za uspešen razvoj in rast našega centra.

 

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada.

Izbrani ukrepi, ki jih bo center uvajal v naslednjih treh letih so:

1. časovni konto
2. otroški časovni bonus
3. tim za usklajevanje družinskega in poklicnega življenja
4. komuniciranje z zaposlenimi
5. komuniciranje z zunanjo javnostjo
6. raziskave med zaposlenimi o usklajevanju dela in družine
7. druženje med zaposlenimi
8. izobraževanje  vodij na področju usklajevanja dela in družine
9. razvoj socialnih veščin vodij
10. ocenjevanje vodij s strani zaposlenih
11. vključitev tematike usklajevanja poklicnega in družinskega življenja v letne razgovore
12. ponovno usklajevanje po daljši odsotnosti
13. obdaritev novorojenca


http://www.certifikatdpp.si/o-certifikatu/predstavitev-imetnikov/center-za-usposabljanje-delo-in-varstvo-matevza-langusa-radovljica/

 

 

 

 

 

DOGODKI
Julij - 2018
N P T S č P S
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31